Dupla versenysiker a Lónyay-ban

2017. május 29., 08:15

2017. május 26 – 27 – én a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola Cool-team elnevezésű csapata két országos versenyen vett részt. Az Országos Fogyasztóvédelmi Suli bajnokságon I. helyezést ért el, a Tegyünk több tudást a tarisznyánkba címmel versenyen is eredményesen szerepelt a csapat. A Cool - team tagjai: Zákány Tamara, Bakró Annamária, Zsigó Levente 11.A osztályos tanulók, felkészítőjük Szászi Dóra tanárnő.

Februárban kaptuk a felhívást, hogy a Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület ismét meghirdette az Országos Fogyasztóvédelmi Suli bajnokságot. A megméretetésre 3 fős csoportokat vártak a középiskolás korosztályból. Február 1. és május 4. között három online fordulót szerveztek. 2017. május 17-én kaptuk a hírt, hogy csapatunk meghívást kapott a záró rendezvényre. A csapat maximális pontszámot ért el az online fordulók során, 83 csapat közül az első 7 képviselhette iskoláját a budapesti megmértetésen, mely 2017. május 26-án (pénteken) került megrendezésre. A verseny feladatai során a jótállás- szavatosság, online vásárlás- termékbemutatók, pénzügyek- és fogyasztóvédelmi hatóságok témakörökben megszerzett ismereteikről és kompetenciáikról adhattak számot diákjaink. Örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a csapat I. helyezést ért el, ezzel öregbítve iskolánk hírnevét, és a fogyasztóvédelem területén elért eddigi eredményeinket.

A nap zárásaként városnézésen és Dunai hajózáson vettünk részt, majd a finom vacsora és a szállás elfoglalása után taktikai megbeszélést tartottunk a másnapi vetélkedővel kapcsolatban.

Az Útravaló Programiroda idei újítása, hogy már versenyt is kínál a tehetséges útravalós tanulók számára, Tegyünk több tudást a tarisznyánkba címmel! A februárban meghirdetet verseny két online fordulóból állt, három fős csapatok jelentkezhettek. A két feladatsor témája egészségnevelés és pályaorientáció volt. A feladatok inkább gyakorlati jellegűek voltak és kutatómunkára ösztönözték a tanulókat és arra, hogy az internetes forrásokat kellő kritikával kezeljék. A verseny döntőjére 2017. május 27-én (szombaton) kerül sor Budapesten. Mindkét korcsoportból 20-20 csapatot hívtak meg. A döntős csapatoknak egy csomagolópapírra kivitelezett, pályaorientációhoz kapcsolódó gondolattérképet is el kellett készítenie. A feladatok a szokványostól eltérőek voltak, kreativitást, logikus és divergens gondolkozást igényeltek.

A vetélkedő 10 órakor kezdődött és az eredményhirdetésre 17 órakor került sor, sajnos ezen a vetélkedőn a csapat nem ért el dobogós helyezést, de úgy gondoljuk, hogy olyan ismeretekkel gazdagodtak, amelyeket a mindennapi életük során hasznosíthatnak és az iskolai oktatás során kicsit háttérbe szorulnak. Valóban került tudás a kis „tarisznyájukba”.

Dupla versenysiker a Lónyay-ban