Férfiszabó szakmai verseny

2017. március 01., 09:09
„A jó szakma felér egy diplomával”

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017-ben is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „X. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2017. április 26-26-a között Budapesten a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

A verseny elődöntőit – a hagyományoknak megfelelően – országosan a területi kamarák szervezik és bonyolítják le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.

Az írásbeli válogató január 11-én zajlott a Sz.Sz.B. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyíregyházi székházában férfiszabó szakmában. Iskolánkat 2 tanuló képviselte: Patály Viktória és Német Levente 11.h osztályos tanulók.

Örömmel értesültünk, hogy Németh Levente írásbeli eredményével továbbjutott a 2017. március 13-án Szombathelyen megrendezésre kerülő gyakorlati  válogatóra.

Gratulálunk Leventének és felkészítő tanárainak: Filéné Huszti Zsuzsanna és Veres Antalné tanárnőnek!

További sikeres versenyzést kívánunk!