Finn szakácstanulók a Beregben

2016. március 08., 07:51

Az „ERASMUS+” program keretében négy finn szakács tanuló háromhetes szakmai gyakorlatot töltött a Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskolában. A magyar konyha jellegzetes alapanyagait és konyhatechnológiai eljárásait ismerhették meg az intézmény tankonyháján és a Lónyay étekházban. A Winkler Ház Panzió & Étteremben, valamint a Hunor Hotel és Étteremben már a korszerű ételkészítési eljárásokkal,  beregi tájjellegű illetve speciális vadételek elkészítésével bővíthették szakmai tudásukat. A programot a kemencében való tájjellegű ételek készítése (Tákos – Baráth Lajosné), valamint egy hagyományos mangalica disznóölés (Kiss B. Zoltán) tette teljessé. Ezúton is köszönjük a tulajdonosok és munkatársaik szívélyes hozzáállását és fogadókészségét.

Finn szakácstanulók a Beregben