OSZKTV - Közismereti komplex tantárgycsoport

2017. március 14., 09:05
 

„Okos iskola - Okos eszközök”

A regionális fordulóra Debrecenben került sor a Beregszászi Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Az iskolai forduló legjobbjait vittük. A két csoport tagjai:

  1. Balázs Gábor   9.g                                     1.   Füzes Bálint   10.g
  2. Berec Gábor    9.g                                     2.    Lakatos Máté 10.g
  3. Baksa Tamás   9.d                                     3.    Tóth Sándor  10.g

A regionális fordulóra egy projekt munkát kellett magukkal vinniük, amelyben bemutatták az iskolájukban fellelhető informatikai eszközparkot. A digitális formában átadandó dokumentum tartalmi szempontjait előzőleg megkaptuk, pl:

-      A helyi hálózat bemutatása

-      Az informatika tantárgy oktatása

-      Az informatikai eszközök használata más tanórákon...

 
 

Sokat ötleteltünk a gyerekekkel, s néhány kollégával (Cserepes Sándor, Tarapcsák Norbert, Papfalusi Angéla, Papfalusi István, Péchy Béla, Bíró Lajos, Gecseyné Papp Zsuzsanna, Szászi Dóra) mire végleges formát kapott a két „mű”. írtunk a jelenünkről, s arról a jövőről, melyet közösen vizionáltunk iskolánkról.

Igyekeztünk átfogó prezentációt készíteni, mert a feladat teljesítésével a regionális forduló összpontszámának a fele érhető el. Továbbá azt is tudtuk, hogy a döntőbe jutó csoportoknál alapját fogja képezni az ott megoldandó feladatnak. A debreceni helyszínen a két csapat (Netbúvárok, Felfedezők) átadta a versenybizottságnak a projekt munkákat, majd belekezdtek egy 90 perces írásbeli feladatsor megoldásába.

 

A versenyzőkkel foglalkozott: Dérné Cseresnyés Anikó, Szabó Tamásné, Szűcs Istvánné

 

Köszönjük a diákok és felkészítő tanáraik munkáját is, s érdeklődéssel várjuk a verseny eredményeit!