Posztolj verset az utcára

2017. május 02., 08:23

Rendhagyó módon ünnepeltük a Lónyayban A magyar költészet napját. Immár második alkalommal csatlakoztunk a POSZTOLJ VERSET AZ UTCÁRA elnevezésű országos programhoz. Diákjaink verseket, idézeteket másoltak, nyomtattak, s ezekkel „versünnepi” hangulatba öltöztették a várost. Több mint 330 poszt született Vásárosnaményban – ezzel az országos listán az első helyet elérve. Ötletesebbnél ötletesebb megoldások születtek: volt, aki a járdára, bitumenpályára krétával írta fel kedvenc költeményét, volt, aki lepedőre festette az idézetét József Attila képmásával egyetemben. S volt, ahol osztályok fogtak össze, s csoportosan hozták létre „műalkotásaikat”.
De további feladatok is vártak még a posztolókra, hiszen egy honlapra (posztoljverset.hu) kellett feltölteniük a versükről készült fotókat, illetve lokalizálniuk is kellett a helyszínt. Így összetetten fejleszthették kompetenciáikat: sok-sok irodalmi alkotással lettek gazdagabbak, de informatikai tudásukat is bővíthették.
Kiemelkedő Ács Máté teljesítménye, aki mintegy 140 költeménnyel az ország legjobb posztolójává vált. Munkáját dicséri, hogy a magyar irodalom gyöngyszemeinek aktualitást adott: a helyszínnek tartalomban megfelelő költeményt ragasztott ki a város különböző pontjaira.
Úgy gondolom, ezzel a programmal sikerült felhívni az emberek figyelmét A magyar költészet napjára! S remélem, a város lakóinak örömet szereztek a versek!

Posztolj verset az utcára