Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Férfiszabó szakma – I. hely

2017. május 02., 10:01

Csak álmodtunk róla, de az álom valóra vált. Tavaly ilyenkor nagyon boldog volt a teljes iskolaközösség, mert egyik tanítványunk hosszú idő után először országos szakmai versenyt nyert. A diáklány sikere aztán olyan motivációt adott egyik 10. évfolyamos iskolatársának, amely kitartott 2017. április 26-ig.


De kezdjük az elején! A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. januárjában rendezte meg a Szakmai Kiváló Tanulója Verseny első fordulóját valamennyi általa gondozott szakképesítés vonatkozásában. A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola férfiszabó tanulója, Németh Levente 11.h osztályos diák írásbeli teljesítménye alapján meghívást kapott a verseny következő fordulójára, Szombathelyre. Az előválogatóról aztán elsőként jutott tovább a verseny döntőjébe. A X. Szakma Sztár Fesztivál nagy kihívás elé állította a tanulót, hiszen a jól begyakorolt műveleteken kívül olyan feladattal is meg kellett birkóznia a megmérettetésen, amit addig még soha nem csinált. A több órányi gyakorlásnak, lelkiismeretes munkának és elszántságnak meglett az eredménye. Levente olyan jól teljesített, hogy a versenybizottság a teljesítményét I. hellyel jutalmazta, így mentesül a szakmai vizsga letétele alól! Az első hellyel járó aranyérmet és oklevelet a tanuló abban a zakóban vette át, amit tanárai készíttetek számára erre az alkalomra!
Gratulálunk Németh Levente 11. h osztályos tanulónak első szakmai sikeréhez, további életútjához jó egészséget és sok sikert kívánunk!
Köszönjük Filéné Huszti Zsuzsanna és Veres Antalné kolléganők fáradhatatlan munkáját! Gratulálunk diákjuk teljesítményéhez és kívánjuk, hogy számos ilyen felemelő pillanatban legyen részük oktató-nevelő munkájuk során!

Szakma Kiváló Tanulója Verseny – Férfiszabó szakma – I. hely