Tehetséggondozás a Lónyayban

2016. július 26., 10:30

Tehetséggondozás a Lónyayban

 

A 2015/2016-os tanévben a Nemzeti Tehetség Program támogatásának köszönhetően egy 60 órás projekt résztvevői lehettek a Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola diákjai. A”Tehetséges fiatalok tudatos vásárlói attitűdjének kialakítása a Lónyayban” című nyertes pályázat 1.160.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

A program egyik fő eleme 2016. május 18-19-én került megszervezésre. 18 fő diák Gecseyné Papp Zsuzsa és Szászi Dóra szervező tanárok kíséretében budapesti kiránduláson vett részt. Szakmai programként meglátogatták a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumot, ahol „Reklámtörténet dióhéjban” címmel interaktív múzeumpedagógiai foglalkozást tartottak számukra. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vendége is volt a csoport, ahol az élelmiszeripari- és vegyipari, valamint a mechanikai és elektronikai labor tevékenységét mutatták be a diákoknak.

A tartalmas, játékos szakmai program természetesen kiegészült városnézéssel is. A tanulók megcsodálták a Parlament, a Szent- István Bazilika és a Várnegyed impozáns épületeit. Valamennyi diák nagyon jól érezte magát a kiránduláson, többen még sosem jártak Budapesten, volt, aki még sosem töltött ennyi időt távol a szüleitől.

A tanulók nagyon hálásak pedagógusaiknak azért, hogy a projekt során a tananyag mellett a tanórán kívüli foglalkozásokon számos hasznos, praktikus ismeretet sajátíthattak el.