Lónyay hét

2016. április 22., 13:00

IV.18. Diák-küldöttgyülés

Évente 1 alkalommal az osztálytitkárok és iskolánk vezetősége azzal a céllal találkozik, hogy elmondják észrevételeiket, tapasztalataikat az iskolánkban folyó diákmozgalmi élettel, illetve bárminemű iskolai üggyel kapcsolatban.

 

IV.19. Lónyay-vetélkedő

A kilencedikes osztályok 3-3 fős csapata mérte össze tudását, kreativitását a Lónyay-hét ezen rendezvényén.

Minden csoport teljes létszámmal képviseltette magát. A feladatokat a diákok érdeklődéssel fogadták, bebizonyították, hogy tudnak és szeretnek kooperatív formában dolgozni. A legnagyobb kihívást a versírás, illetve annak élményszerű előadása jelentette. A vetélkedő mindvégig izgalmas és fordulatos volt, jó volt látni, hogy tanítványaink felkészültek iskolánk névadójának életéből.

A zsűrizést Badakné Péter Ildikó és Szabó Tamásné végezte. A munkájukat segítették: Andrási Zsófia 10.A és István András 10.A osztályos tanulók.

Fotózott: Tarapcsák Norbert rendszergazda.

 

Eredmények (47 pont= 100 %)

 

1.         9.B      40 pont           85 %

2.         9.A      36 pont           76 %

3.         9.g       33 pont           70 %

4.         9.f       32 pont           68 %

5.         9.e       28 pont           59 %

6.         9.c       25 pont           53 %

7.         9.d       24 pont           51 %

8.         9.h       23 pont           48 %

 

 

 

 

IV.20. Koszorúzás Lónyán

Igaz, hogy gróf Lónyay Menyhértet  nem a lónyai családi kriptában helyzeték örök nyugalomra, de a Lónyay család iránti tiszteletünk jeleként osztályaink képviseletében 1-1 tanuló, ebben a tanévben 25 diák, 3 felnőtt kísérővel Lónyára buszozott, s koszorút helyeztek el a politikus, s államférfi emlékére a családi sírboltban.

 

IV.21. Diák-nap

Iskolánk főbejáratánál a Lónyay-emléktábla előtt koszorúzási emlékműsort tartottunk, melyen osztályaink teljes létszámmal vettek részt. A Himnusz közös eléneklése után emlékbeszédet mondott Kardos Boglárka 12.A osztályos tanuló, verset mondott Fekete Gergő 12.B osztályos tanuló és István András 10.B osztályos tanuló.

A felnőtt dolgozók nevében Májer Ibolya igazgatónő, Andrásiné Temesi Hilda tanárnő és Biró Lajos tanár úr koszorút helyeztek el az emléktábla előtt, majd a diákok képviselői is megkoszorúzták az emléktáblát. A Szózat elhangzása után Májer Ibolya igazgatónő köszöntette a tanulókat, majd ismertette a nap programját, a versenyek helyszíneit, a segítő tanárok névsorát.

Többféle versenyen képviseltették magukat az osztályok:

- ügyességi sportverseny,

- karaoke,

- kozmetikus – tetováló verseny,

- fodrászverseny, körömdíszítő verseny,

- egy perc és nyers,

- activity,

- kézműves verseny,

- Föld-napi vetélkedő,

- divatbemutató (hulladékból ruha – recilkly divatbemutató)

A versenyek helyszínein a segítő tanárok sorrendet állítottak fel, melyet eljuttattak a szervezőknek.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 11 órakor került sor a sportcsarnokban, ahol átadták  a jutalomkönyveket a legeredményesebb tanulóknak is.

Végül  Igazgatónő  kihirdette a DIÁK-napi összesített versenyek győztes osztályát: A 13.C osztálynak gratulálunk,akik 100.000 Ft-os vásárlási utalványt kaptak, melyet egy osztálykiránduláshoz használhatnak fel.