Szalagavató 2015

2015. december 12., 09:30
„Egyszer mindent elér az ember 
Azt is, mi most még messze cél. 
Csak küzdj és áldozz, ne csüggedj el, 
S győzelmed lesz a hősi babér.” 

/Bertold Brecht/

 

Ezzel az idézettel kezdődött szalagavatói ünnepségünk. Iskolánk életének kiemelkedően fontos eseményéhez érkeztünk: 9 végzős osztályunk 194 tanulójának tűzte fel osztályfőnöke azt a szalagot, mely jelzi, hogy annak viselője szakmai vizsgát fog tenni, vagy érettségizni fog. 

Az osztályok ünnepélyes bevonulása után elénekeltük a Himnuszt, majd meghallgattuk Dér István – városunk szülötte – egyik versét Fekete Gergely 12. B osztályos tanuló előadásában.

Ezt követően Májer Ibolya igazgatónő ünnepi beszédében gratulált a végzős tanulóknak, s szüleiknek, hogy közös akarással elérték életüknek ezt a fontos állomását. Igazgatónő elmondta, hogy büszke minden diákjára. Több jó tanáccsal is szolgált, melyek közül az első: „nemes önbizalom, de ne az önhittség….” vezesse az itt felsorakozott fiatalokat. A bíztató és felelősségébresztő gondolatok után került sor az ünnepélyes szalagtűzésre.

Ezt követően iskolánk tehetséges tanulói énekszámokkal szórakoztatták a közönséget, majd az Arany János Kollégiumi és Szakiskolai Programban résztvevő tanulók tánca következett. Tihor Krisztián táncpedagógus és tanítványai fergeteges szatmári verbunkot adtak elő.

Aztán bécsi keringők következtek. A koreográfiákat betanította: Marczi Erika táncpedagógus, illetve Jávorszkyné Temesi Éva tanárnő. Diákjaink felejthetetlen élményt nyújtottak  tánctudásukkal. A lányok káprázatosan szépek voltak, s a fiúk büszke tartással vezették táncpartnereiket.

A keringők melodikus zenéje, hangulata, az ifjúság csodája elvarázsolt valamennyiünket.

Zárásként közös énekléssel köszönték meg végzős diákjaink szüleiknek és tanáraiknak a sok-sok szeretetet, törődést, odafigyelést.