Éden 2015

2015. október 12., 11:42

2015. szeptember 26-án Budapesten került megrendezésre a Kiváló Európai Desztinációk, Éden 2015. Egy csipet Magyarország elnevezésű rendezvény. Vásárosnamény Város Önkormányzata felkérte iskolánkat, hogy egy olyan menüsort készítsen, amely a térség hagyományos ételeit és gasztronómiáját tükrözi, természetesen újra gondolva.

A menüsor összeállítására Krasznai Sándor és Kósa László szakoktatókat kérte fel az iskola igazgatóhelyettese, Varga Zoltán.

Az alkotómunka eredménye:

  • Tört paszuly bonbon, lilahagyma zselével töltve szalonna forgácsban
  • Sous-vide harcsa kapros túrós vakaróval enyhén csípős tejszínes lecsó habbal
  • Káposztás puliszka tekercs, kecske sajtos aszalt szilva tatárral

A menü nagy sikert aratott, a pályázat az országos 2. helyre volt elegendő. A város 500.000 Ft-ot nyert, amelyet marketing célokra fordíthat.