III. Kisebb Lábnyommal a Földön, Tudatos Vásárló vetélkedő

2016. május 02., 09:00

Idén is megrendezésre került a baptista fenntartású iskolák tudatos vásárlást támogató versenye Hatvanban, a Grassalkovich Antal Baptista Szakiskola és Szakközépiskola szervezésében.  

A döntőre 2016. április 28-án került sor. A diákoknak 16 feladattal kellett megküzdeniük. Az izgalmas feladatok között volt totó, lóugrás rejtvény, szókereső, próbavásárlás, online műszaki cikk vásárlás, fűszerfelismerés, hazai termékekhez és veszélyes hulladékokhoz kapcsolódó feladatlapok. Az utolsó feladat a jól ismert memória játék online változata volt, egy perc állt rendelkezésre a különböző hulladékokat ábrázoló fotók párosítására. 

Úgy érzem, mindkét csapat becsületesen helyt állt. Az első 12 feladat után a pontozótábla azt sejttette, hogy az egyik csapat behozhatatlan előnyre tett szert, így nem ért minket meglepetésként, hogy a Lónyasokk (Ács Máté, Bolla Attila, Lakatos Tamás-11.B) a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel. 

A Lónyayszaki (Domokos Noémi, Kádár Dániel, Sütő Barbara) pontjai csak a 6. helyre voltak elegendőek, de egy cseppet sem csüggedtek, hiszen a 3. helyezettől is csupán 8 ponttal maradtak le. 

A grasi honlapján ez olvasható: 

A három, dobogós sorrend a következő lett:

1.  helyezés: Lónyay Menyhért Baptista Szakközépiskola és Szakiskola, Vásárosnamény, Lónyaysokk csapata lett meggyőző fölénnyel, ami egyben a tavalyi elsőség megvédését is jelentette számukra.

2.  helyezés: Illésy Sándor Baptista Szakközépiskola, Kisújszállás, Green Trió nevű csapata

3. helyezés: Baptista Vendéglátóipari Szakközépiskola, Budapest, AFK csapata lett.