A férfiszabó képzés élvonalában a Lónyay

2018. április 27., 12:15

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola, több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a könnyűipari szakképzés területén. A 80-as évek közepén kezdődött a férfiszabó szakma oktatása az iskolában, amelynek elsődleges célja a helyi ruhagyár munkaerő utánpótlásának biztosítása.

Manapság egyre kevesebb az a fiatal, aki szakmát szeretne tanulni a középiskolás évei alatt, ennek ellenére az utóbbi három tanévben kiemelkedő versenyeredmények boldog tulajdonosai a tehetséges férfiszabó tanulók.

Könnyűipari szakmacsoportban a 2017/2018-as tanévben a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre három diák nevezését továbbította az iskolavezetés. Az írásbeli forduló feladatainak sikeres megoldását követően tanulóink közül 1 fő bejutott a szombathelyi előválogató versenyre, ahol a gyakorlati feladat teljesítése mellett szóbeli feleletek is elhangzottak. Mihalovics Rita 11.g osztályos tanítványunk olyan jól teljesített a verseny eme fordulójában, hogy meghívást kapott az országos döntőre.

A 2018. április 23-24-25-én megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon két vizsgaremeket készítettek a versenyzők, melyek alapján aztán a versenybizottság értékelte a tanulók szakmai felkészültségét. A zsűri döntése alapján a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjében férfiszabó szakmában Mihalovics Rita a II. helyen végzett. Versenyeredménye alapján Rita mentesül a szakmai vizsga letétele alól. A tanuló az elismerő oklevél és érem mellett, értékes tárgyjutalmakkal is gazdagodott.

Gratulálunk tanítványunk teljesítményéhez! Sok sikert kívánunk neki ebben a szép és kreatív szakmában! Váljék nagyon boldog felnőtté!

Köszönjük Filéné Huszti Zsuzsa és Veres Antalné pedagógusoknak, hogy most is kellő elszántsággal, türelemmel és nem utolsósorban szakértelemmel támogatták tanítványuk eredményes felkészülését!

A férfiszabó képzés élvonalában a Lónyay