Amerikai profi kosarasok Vásárosnaményban

2017. augusztus 02., 13:59

Iskolánk az elmúlt évek nyári szüneteiben több hitéleti angol nyelvi tábor helyszíne volt. Az idén kicsit másként alakult a tábor programja, mint az előző években.

2017 májusában Szenczy Sándor elnök úr azzal keresett meg bennünket, hogy mi lenne, ha ezen a nyáron kosárlabda tábor lenne Vásárosnaményban. Mi igen-t mondtunk úgy, hogy a tanítványaink nem tudnak kosarazni! Úgy, hogy a helyi sportcsarnok közel sem idézi az amerikai körülményeket! Úgy, hogy a testnevelés óra nem tartozik diákjaink kedvenc órája közé!

Mindezek ellenére 2017. július 17-én reggel a Hoops  for Hope (Texas állam - Waco város) 7 önkéntese 45 tanulóval elkezdte a „munkát”. A tábor programja hétfőtől péntekig 800 és 1100 óra között zajlott, délutánonként pedig a tiszaszalkai általános iskolában megismételték a délelőtti foglalkozást. Mark, a csapatvezető már az első pillanatokban megfogalmazta a hét két legfontosabb célkitűzését. „Két kérdésre keressük a választ” – mondta: 1. Hogyan lehetünk egyre jobb kosarasok? 2. Hogyan válhatunk egyre jobb emberekké? Ennek érdekében egyrészt percre pontosan kidolgozott program szerint végezték a kosárlabda gyakorlatokat a tanulók. Hol mindannyian együtt, hol csoportosan egy-egy tréner irányításával. Másrészt lelkileg is erősödtek, hiszen minden nap az utolsó félórában a csapatvezető igyekezett példabeszédekkel megvilágítani, hogyan válhatnak boldog felnőttekké, ha keresik az Isten közelségét, jelenlétét. Végül a napi program utolsó 10 percében a tanulók edzőikkel közvetlenül is megbeszélhették kérdéseiket, választ kaphattak problémáikra.

A hét legfelemelőbb pillanata az volt, amikor csütörtökön több tanítványunk döntést hozott az Isten mellett és kérte, hogy jöjjön az ő életébe is! Reméljük, hogy az elvetett magok jó földbe hulltak és a jövőben valóban kialakul a kötődés, a hit, a keresztény szemlélet minél több diákunkban.

Pénteken ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a tábor. A csapatok első három helyezettje érmet kapott, valamint minden tanuló kapott egy kosárlabdát ajándékba. A grátisz ajándék, hogy 6 tanuló rövidesen kiutazhat Amerikába a Baptista Szeretetszolgálat és a Hoops for Hope felajánlásának köszönhetően.

Azok a diákok, akik elfogadták a meghívást a táborba életre szóló élménnyel gazdagodtak. Keresztény értékeket ismertek meg, lélekben megerősítést nyertek, nőtt állóképességük és nem utolsó sorban angol nyelvtudásukat is fejlesztették. Élvezték a mozgás örömét!

Köszönjük Szenczy Sándor elnök úrnak a felkínált lehetőséget és a személyes jelenlétet, a tábor erkölcsi és anyagi támogatását, valamint a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak a segítő közreműködését! Köszönjük az amerikai önkénteseknek, hogy eljöttek hozzánk és szemlélői, részesei lehettünk profizmusuknak - valamennyien kiváló, példamutató emberek!

Köszönet illeti iskolánk azon dolgozóit, akik tevékenységükkel segítették a tábor sikeres megvalósítását!