V. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny

2019. január 10., 15:55

Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny kelet-magyarországi elődöntője, melynek a Nyíregyházi Szakképzési Centrum - Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma adott otthont.

2019. január 9-én nagy sikerrel, rekordszámú (10 csapat) nevezéssel zajlott le a rendezvény, melyen iskolánk is képviseltette magát.

Szakácsok, cukrászok és pincérek csapatban mérték össze tudásukat, de mivel Schnitta Sámuel éttermi szakember volt, ezért a pontozásnál 70%-30% arányban a pincérek munkája volt a döntő a végső sorrend kialakulásában.

A feladatok nagyon összetettek és nehezek voltak. Minden szakmának szakmai intelligencia totót kellett kitöltenie, majd a pincérek egy eszközismereti feladatot oldottak meg.

A zsűri elnöke kihirdette a díszterítés témáját: „Nyíregyháza város bálja

Erre az alkalomra kellett egy ötfogásos alkalmi menüsort komplett italsorral összeállítaniuk a tanulóknak, majd megszerkeszteni és kinyomtatni a menükártyát, végül megteríteni a szakmai szabályoknak megfelelően.

A szakmai zsűri értékelte az elvégzett munkát, majd a pontszámok összesítése után kialakult a végleges sorrend:

Iskolánk csapata a pontok összesítése után a hatodik helyen szerepelt és különdíjban részesült.

 

A csapat tagjai:

Pincér:             Dicső Dóra (13.A)

                        Lukács János (13.A)

Szakács:          Kálmán Lívia (13.A)

                        Jóni Katalin (11.B)

Cukrász:          Kiss Dominika (10.f)

 

A képen Lukács János, iskolánk vendéglátásszervező tanulója italt kínál vendégeinek.

/A fénykép forrása: Kelet-Magyarország/

V. Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny