Pályaválasztási kiállítás

2016. október 20., 08:10

2016. október 13-14-én került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében a "Dönts jól, jövőd a tét!" elnevezésű pályaválasztási kiállítás. A rendezvény helyszínének a nyíregyházi Continental Aréna adott otthont.

A szervezők legfőbb célja az volt, hogy olyan információkkal lássák el a pályaválasztás előtt álló diákokat, amelyek a jelenlegi munkaerő piaci igényeknek leginkább megfelelnek. Továbbá szerették volna, ha ez a tudásanyag egy helyen áll az érdeklődők rendelkezésére, hogy így tegyék könnyebbé a helyes döntés meghozatalát.

 Iskolánk is részt vett ezen a nagyszabású rendezvényen.

 A pályaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulók és szüleik tájékoztatást kaphattak intézményünk beiskolázási tervéről a 2017/2018–as tanévre vonatkozóan, illetve az iskolánkban megszervezésre kerülő szakmai nyílt napról.

Iskolánk standján megtekinthették szakképzési területeink bemutatkozó anyagát. A kereskedelmi és vendéglátó szakmák mellett az ipari- műszaki területek is bemutatkoztak. A férfiszabók díszpárnát és férfizakót, a szerkezetlakatos és hegesztők fémből készült kisebb eszközöket állítottak ki. A beregi terített asztal a pincér szakma bemutatására szolgált. Továbbá a cukrászok, szakácsok és pékek termékeit is láthatták és kóstolhatták a kiállításra látogatók a két nap alatt. Az érdeklődők tájékoztatását Szászi Dóra tanárnő és diákjai segítették a rendezvény első napján, majd pénteken Filéné Huszti Zsuzsa tanárnő és segítői látták el ezt a feladatot.

 

Segítő diákok:

                         Izbéki Krisztina 14/C Vendéglős

                          Lukács Edina 14/C Vendéglős

                         Tóth Cintia 10/g Férfiszabó

                         Gajdosi Botond 10./ B Vendéglátó

 

A kétnapos rendezvény során a megye egész területéről érkeztek fiatalok, főként szervezett osztálykereteken belül, de akadtak szép számmal kísérő szülők is, akik kíváncsiak voltak gyermekeik lehetőségeire. Iskolánk standjánál is sok érdeklődő fordult meg. Remélhetően, sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy a jövő tanévben a mi iskolánkban kezdjék meg a tanulmányaikat!

Pályaválasztási kiállítás