Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

A „Só Út” népszerűsítése a Lónyayban

A történelmi ’Só Út’ turisztikai vonzerejének helyreállítása” nemzetközi projekt keretében megyénk öt településén helyeztek el sószobrot, így Csenger, Tiszabecs, Nagykálló és Nyírbátor mellett Vásárosnamény is érintett volt a kezdeményezésben.

A program népszerűsítését hivatott szolgálni a felhívás, mely szerint a középiskolások keressék meg ezen sószobrocskákat, szelfizzenek, majd töltsék föl a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Ügynökség (SZSZB MFÜ) Nonprofit Kft. partneri kedvezményezett Facebook oldalára, kommentben a sóúttal kapcsolatos tudásukkal kiegészítve.

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola több tanulója is élt a lehetőséggel, munkájuk eredményeként egy Power bankkal lettek gazdagabbak.

Egy sorsolás zárta a fiataloknak szóló programot, itt Tar Fanni, 9.B osztályos diákunknak kedvezett a szerencse. Fanni egy 50 ezer Ft értékű számítástechnikai eszközökből álló csomagot vehetett át városunk sószobra előtt Nagy Attila Tamás projektmenedzsertől, valamint a népszerű influencer, Szabó-Kóré Anitától a Kölcsey Tv stábjának közreműködésével.

Gratulálunk Fanni! Nagyon büszke rád a Lónyay egész iskolaközössége! És természetesen gratulálunk minden résztvevőnek, hiszen hozzájárultak ahhoz, hogy a történelmi sóút fogalma, mint történelmi kincsünk egyre ismertebbé váljon.

GALÉRIA