Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

A férfiszabó képzés élvonalában a Lónyay

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola, több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik a könnyűipari szakképzés területén. A 80-as évek közepén kezdődött a férfiszabó szakma oktatása az iskolában, amelynek elsődleges célja a helyi ruhagyár munkaerő utánpótlásának biztosítása.

Manapság egyre kevesebb az a fiatal, aki szakmát szeretne tanulni a középiskolás évei alatt, ennek ellenére az utóbbi három tanévben kiemelkedő versenyeredmények boldog tulajdonosai a tehetséges férfiszabó tanulók.

Könnyűipari szakmacsoportban a 2017/2018-as tanévben a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre három diák nevezését továbbította az iskolavezetés. Az írásbeli forduló feladatainak sikeres megoldását követően tanulóink közül 1 fő bejutott a szombathelyi előválogató versenyre, ahol a gyakorlati feladat teljesítése mellett szóbeli feleletek is elhangzottak. Mihalovics Rita 11.g osztályos tanítványunk olyan jól teljesített a verseny eme fordulójában, hogy meghívást kapott az országos döntőre.

A 2018. április 23-24-25-én megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon két vizsgaremeket készítettek a versenyzők, melyek alapján aztán a versenybizottság értékelte a tanulók szakmai felkészültségét. A zsűri döntése alapján a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjében férfiszabó szakmában Mihalovics Rita a II. helyen végzett. Versenyeredménye alapján Rita mentesül a szakmai vizsga letétele alól. A tanuló az elismerő oklevél és érem mellett, értékes tárgyjutalmakkal is gazdagodott.

Gratulálunk tanítványunk teljesítményéhez! Sok sikert kívánunk neki ebben a szép és kreatív szakmában! Váljék nagyon boldog felnőtté!

Köszönjük Filéné Huszti Zsuzsa és Veres Antalné pedagógusoknak, hogy most is kellő elszántsággal, türelemmel és nem utolsósorban szakértelemmel támogatták tanítványuk eredményes felkészülését!

GALÉRIA