Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

A vásárosnaményi pincér tanulók újabb sikere

  1. április 06-án Szolnok város adott otthont a XVII. Pelikán Kupának. Az Országos Gasztronómiai Kiállítás és Verseny célja, hogy bemutassák a vendéglátós szakmák legkiválóbb szakembereinek alkotásait és elismerjék a magas színvonalú, kimagasló szakmai munkájukat. Ez egy rangos, országos megmérettetés, ahol szakácsok, cukrászok, pincérék és idén először, már a pékek is összemérhették tudásukat.

Iskolánkat pincér tanuló kategóriában Póti Lilla Réka és Szabó Sándor 11. f osztályos tanulók képviselték a versenyen.  Ebben a kategóriában 32 csapat illetve egyéni versenyző mérte össze ismereteit. 

A versenyzők az alábbi komplex feladatot teljesítették:

Egy négy személyes alkalmi díszasztal megterítése egy meghatározott alkalomra, az ehhez kapcsolódó ötfogásos menü- és italajánlás szakszerű elkészítése és bemutatása négyoldalas menükártyán, valamint a bemutató asztal elkészítése. Az alkalom megválasztásakor és a menüsor összeállításakor az alábbi szempontokat vették figyelembe a versenyzők: a régióra jellemző gasztronómiai adottságokat, a régió meghatározó rendezvényeit, a térség szokásait és hagyományait. A csapat által választott alkalom egy vadász étkezés volt, melyet az „Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás” 3. évfordulója alkalmából rendeztek meg a vásárosnaményi Hunor Hotel és Étteremben.

Második feladatként egy szakmai totót is kitöltöttek a versenyzők, amely a diákok általános intelligenciáját mérte, a szakmai kérdések pedig a borokkal és az új szakmai trendekkel kapcsolatos ismereteket ellenőrizték.

Élőmunka feladatként a tanulók sört csapoltak. A tevékenységet a Dreher Sörgyár sörfőzőmestere által kidolgozott szempontok alapján értékelte a zsűri, a főzőmester vezetésével. Egy versenyző három pohár sört csapolt, és ebből a két legjobbnak ítélt poharat felszolgálta a zsűrinek.     

A próbatétel eredményhirdetése 16:00 órakor kezdődött. A versenyzők munkáit, arany, ezüst és bronzéremmel minősítették. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, hiszen a zsűri aranyéremmel jutalmazta teljesítményüket. Ráadásként a kategória abszolút győztese is iskolánk csapata lett, így elnyerték a Pelikán Kupát, mert összesítésben ők gyűjtötték a legtöbb pontot a pincér tanulók között.

Szívből gratulálunk tanulóink teljesítményéhez! Nagyon örülünk, hogy ezen a nívós megmérettetésen öregbítették a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola, a Baptista Oktatás és Vásárosnamény hírnevét!

Hálával és köszönettel tartozunk Berta Zoltán és Oláh-Vég Beáta oktató kollégáknak sikeres, lelkiismeretes felkészítő munkájáért!

 

GALÉRIA