Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

AJKSZP-s kirándulás Poroszlóra

2022. május 25-én került sor a hagyományos AJKSZP-s kirándulásra, melynek úti célja az idén a Tisza-tavi Ökocentrum volt.

A diákok és a 3 kísérő tanár - Gecseyné Papp Zsuzsanna, Szűcs Istvánné és Balázsné Sipos Éva -  szerda reggel indultak útnak. Az utazás zökkenőmentes volt, az érkezés a tervek szerint alakult. A szabadidőpark széles körű programot kínált a gyerekeknek. A tanulók Európa legnagyobb édesvízi akváriumát csodálhatták meg, részt vettek vidraetetésében és felmentek a kilátótoronyba is. A teraszon elfogyasztott ebéd után a 3D-s mozi következett a Tisza-tóról. A vizuális látványt fokozták az élethű hangeffektek, amelyeket nagyon élveztek a tanulók. Majd a sétahajókázás következett. Egy csónakba 15 fő fért el, 1 órás volt a hajóút. Az idő ideális volt, a kormányosok idegenvezetőként bemutatták a tájat. A hajók meg-megálltak így a fiatalok tudtak gyönyörködni is az őket körülvevő környezetben. A diákok beszélgetésbe elegyedtek az idegenvezetővel, a közös téma a horgászat volt.

Innen a rétes házba vezetett az út, ahol uzsonna gyanánt egy medvehagymás pogácsát és két rétest kaptak (barackos, epres) házi bodza szörppel. A gyerekek egy része szüleiknek is vásárolt a finom rétesből.

A hazaút vidáman, énekelve telt. Összeségben a diákjaink jól érezték magukat a természetközeli közösségépítő kiránduláson.

GALÉRIA