Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Ballagás – 2019. 05. 03.

„Az életed egy új fordulatot vesz,

Egy régi ajtó zárul be előtted.

De ne félj, hiszen ez nem a vég,

Hanem egy kezdet, egy új, ismeretlen kép.”

 

2019. május 3-án, tanévünk legszebb ünnepén virágözön lepte el az iskolát. A folyosók, a ballagó osztályok termei ünnepi köntösbe öltöztek, a táblákra fennkölt idézetek, művészi rajzok kerültek. A ballagáshoz illő díszítést kapott a sportcsarnok is, hogy méltó helyszínéül szolgálhasson az ünnepségnek, melyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság.

 

Az iskolánktól búcsút vevő végzős osztályok mindegyikét a ballagási meghívójukban szereplő idézettel köszöntötte a két műsorközlő, Tar Dorina és Baráth Máté.

Elsőként a 12. B osztály vonult be Badakné Péter Ildikó tanárnő vezetésével, majd a 12. e osztály tanulói következtek Lokita Beatrix tanárnővel az élen, őket a 12. f osztály végzősei követték Andrásiné Temesi Hilda tanárnő vezetésével, s a ballagók sorát a 11.g osztály zárta Dérné Cseresnyés Anikó osztályfőnökkel.

A búcsúzókat Paragh Veronika köszöntötte Léhi Magdolna: Menj tovább című versével.

Ezt követően Májer Ibolya igazgatónő búcsúztató beszédét hallgattuk figyelemmel.

Három üzenetet, tanácsot fogalmazott meg a végzősök számára:

  • Törekedjetek mindinkább megismerni a világot és annak törvényeit!
  • Tanuljátok meg a dolgokat, eseményeket és személyeket árnyaltan, több oldalról megközelíteni és mérlegelni!
  • Törekedjetek az értékes és időtálló kapcsolatokra!

 Figyelmükbe ajánlotta Meryl Streep Oscar-díjas amerikai színésznő egy megszívlelendő gondolatát: „Nem kell, hogy híres legyél, csak tedd anyukádat és apukádat büszkévé, és mindened meglesz.” Majd Isten áldását kérte életútjukra.

Igazgatónő útra bocsátó gondolatai után Nagy Anett örvendeztetett meg bennünket csodálatos hangjával, Szandi: Búcsúznunk kell című nagy sikerű dalát hallhattuk tőle.

Az énekszó után az alsóbb évesek nevében Bartha Dóra köszönt el a búcsúzóktól, a ballagó osztályok képviseletében pedig Paragh István Bence mondott búcsúbeszédet.

A ballagási ünnepségek hagyományának megfelelően a végzős diákok szalagot kötöttek iskolánk zászlajára, majd átadták azt az itt maradó tanulóknak. Ezt követően pedig a ballagók jelképes útravalójával, a tarisznyával ajándékozták meg az iskola vezetőit.

Az ünnepség további részében a legeredményesebben teljesítő végzős diákok vehették át könyvjutalmukat. Majd a Lónyay Emlékérem átadására került sor. Ezt a plakettet a végzős évfolyam legkimagaslóbb eredményeket elért tanulója kaphatja meg. Az idei végzősök közül Balázs Gábor 11. g osztályos diák érdemelte ki ezt az elismerést.

A jutalmazás ünnepélyes percei után a végzősök hozzátartozói adták át csokraikat ballagó szeretteiknek. Végül az öreg diákok a következő gondolat jegyében tettek egy búcsúsétát az épület körül: „Nézzetek még utánunk egy kicsit, amíg a nóta elvékonyodik.”

 

GALÉRIA