Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Ballagás 2022

„Változik a világ, s benne mi is.

Velünk együtt változnak érzéseink is.

Az egyetlen dolog bennünk

Mindig örök marad, az emlék.

Emlék nélkül üres maradna életünk,

De mi boldogok lehetünk

Hiszen van mire emlékeznünk!”

 

2022. április 29-én újra hagyományos keretek között búcsúzhattak el az iskolától végzős diákjaink. A tanév legszebb ünnepére – a 9. és 10. évfolyamos diákoknak köszönhetően – virágba borultak a folyosók, a tantermek és az udvar is.

Az iskolától búcsúzó végzős osztályokat a ballagási meghívójukba választott idézettel köszöntötte a két műsorközlő, Tar Fanni és Bródi Róbert. Elsőként a technikumi osztályok vonultak be: a 12. A osztály Cseh Tánya tanárnő vezetésével, majd a 12. B osztály tanulói következtek Papfalusi Angéla tanárnő kíséretében. Őket a szakképző iskolai osztályok ballagói követték: a 11. d osztály Csonka Sándor tanár úrral érkezett, majd a 11. e osztály következett Dérné Cseresnyés Anikó tanárnő vezetésével és a ballagók sorát a 11. f osztály zárta Tóth Kornélia tanárnő kíséretében.

A búcsúzókat Paragh Veronika 12. B osztályos tanuló köszöntötte a Ballagni könnyekkel… című verssel. Ezt követően Májer Ibolya igazgatónő ünnepi beszédét hallgattuk meg. Böjte Csaba ferences szerzetes gondolata köré építette üzenetét, miszerint az életünk olyan, mint egy marék aranypor – rendkívüli érték, de vigyázzunk, hogy jól gazdálkodjunk vele. Az életet a sakkjátékhoz hasonlította és a végzős diákok számára a MATT-adás alábbi, nem szokványos lépéseit ajánlotta: Maradni, Adni, Tartani, Támaszkodni.

Búcsúajándékként Váci Mihály idézetét kapták tőle a ballagó diákok:

 „És érezzék egy kézfogásról rólad,

hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,

s egy tekintetük elhitesse véled:

szép dolgokért élsz - és érdemes élned.”

 

Igazgatónő szívhez szóló gondolatai után Belánszki Szabina 11. A osztályos tanuló Bartók Eszter Búcsúdalát adta elő, majd Kreknyák József Nataniel 10. f osztályos tanuló az alsóbb évesek nevében szólt az elköszönő diákokhoz. A ballagó osztályok képviseletében Bartha Dóra 12. B osztályos tanuló emlékezett az elmúlt évekre.

Hagyományainkhoz híven a végzős diákok szalagot kötöttek az intézmény zászlajára, majd átadták azt az itt maradó tanulóknak. Ezt követően pedig a ballagók jelképes útravalójával, a tarisznyával ajándékozták meg az iskola vezetőit.

Az ünnepség további részében a legeredményesebben teljesítő végzős diákok vehették át könyvjutalmukat. Majd a Lónyay Emlékérem átadására került sor. Ezt a plakettet a végzős évfolyam legkimagaslóbb eredményeket elért tanulója kaphatja meg. Az idei végzősök közül Paragh Veronika 12. B osztályos diák bizonyult a legméltóbbnak erre az elismerésre.

A jutalmazás ünnepélyes percei után a végzősök hozzátartozói adták át csokraikat ballagó szeretteiknek.

Végül az ünnepség zárásaként a búcsúzó diákokat a műsorközlők a következő gondolat jegyében bocsátották útra:

„Mit kívánhatnánk mi is mást, szebbet és jobbat?

Legyen áldás az úton, melyet ma kezdtek el.”

 

 

Közzétette: Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola - Vásárosnamény – 2022. május 9., hétfő