Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Bibliaismereti és Gasztronómiai Verseny 2018

2018. március 13-14-én ötödik alkalommal került megrendezésre a Bibliaismereti és Gasztronómiai Verseny, amelyen szakács, cukrász, pincér és bibliaismereti tudásról kellett számot adni a tanulóknak. Idén a tapolcai Széchenyi István Baptista Középiskola vállalta a verseny megrendezését. A versenyen 5 csapat vett részt: Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola (Kisújszállás), Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola (VIK) (Budapest), Széchenyi István Baptista Középiskola (Tapolca), Szivárvány Baptista Gimnázium, Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola (Budapest) és a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola (Vásárosnamény)

Iskolánk négy kategóriában 8 fő tanulót nevezett a megmérettetésre.

Elsőként a szakács, cukrász és pincér tanulók szakmai totókat töltöttek ki a diákok, majd elkezdték a terítést, sütést és főzést.

A szakácsok háromfogásos ételsort (hideg előétel, leves, főétel), a cukrászok egy alkalmi dísztortát, 20 db csemegét, és az ételsorhoz illő tányérdesszertet készítettek, majd ezeket az ételeket a pincérek a 4 főre megterített asztalnál svájci és különleges angol felszolgálási módban (szeletelés vendégasztalnál) szolgálták fel, bor és pezsgőbontás kíséretében.

Bibliaismeretből az előre elkészített feladatot prezentálták a diákok, majd projekt feladatokat oldottak meg.

A zsűritagok folyamatosan figyelték a versenyzőket és a versenymunkák elkészítését, teljesen kizárták a külső segítség lehetőségét.

A résztvevő tanulók és egyéni kategóriákban elért helyezéseik:

 

Cukrász kategória:

Ötvös Emese

Sziklási Viktória

Ezüstérem, és a legszebb tányérdesszertért járó különdíj

(felkészítő tanára: Nagy Adrienn)

 

Szakács kategória:

Zákány Tamara

Kálmán Lívia

Bronzérem

(felkészítő tanára: Kósa László)

 

Pincér kategória:        

Papp Éva

Horváth Ákos (széchenyis segítő diák)

Papp Attila (beteg versenyzőnk)

Ezüstérem

(felkészítő tanára: Vég Beáta)

 

Bibliaismeret kategória:       

Nánási Szabolcs

Nagy Ákos

Ezüstérem

(felkészítő tanára: Filéné Huszti Zsuzsa)

 

Összesített versenyben az I. helyezett, a vándorserleg és a jeruzsálemi út nyertese a rendező iskola a Széchenyi István Baptista Középiskola (Tapolca) lett. A II. helyezett iskolánk csapata lett, III. helyezett a VIK iskola, IV: helyezett az Illéssy csapata és V. helyezett a Szivárványosok csapata lett.

Úgy gondoljuk, hogy ismét egy nagyon tanulságos versenyen vagyunk túl, ahol ápolhattuk a meglévő barátságokat, köthettünk újabb ismeretségeket, hasznos tapasztalatokat szereztünk és szép eredménnyel térhettünk haza.

Szívből gratulálunk a csapat teljesítményéhez és elért eredményeikhez! Pedagógusainknak köszönjük a lelkiismeretes felkészítő munkát!

 

GALÉRIA