Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Értékes barangolás 2024 vármegyei döntő

Az Értékes barangolás elnevezésű vetélkedő Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei döntőjének idén a Vármegyeháza Bessenyei Nagyterme adott otthont. Két kategóriában hirdettek győztest: az általános iskolások közül a tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola tanulói, a középiskolás kategóriában a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola diákjai képviselik vármegyénket az országos döntőben.

A jelentős eseményt két elődöntő előzte meg: elsőként egy online versenyforduló feladatainak megoldása várta a több mint 60 jelentkező csapatot. A legjobban teljesítő 9 csapat kvalifikálta magát a középdöntőbe, majd a legeredményesebb 3 csoport vehetett részt a megyei értéktár és a hungarikumok kincseiről szóló döntőn, ahol a feladatok nagyon összetettek voltak. Jól mérték a lexikális tudást, az összetett gondolkodás kompetenciáját, de a kreativitást is. Ez utóbbira különösen az előzetesen kiadott lapbook készítésénél volt szükség. A projektfeladat témájaként csapatunk a Vásárosnaményi Települési Értéktárból hódító útjára induló nemzeti értéket választotta, a Felső-Tisza-vidéki keresztszemes hímzést, mely mára a hungarikumok sorát gazdagítja. A tanulók egy társasjáték elkészítésével mutatták be ezen érték sokszínűségét, szépségét.

A fárasztó, de élményekben gazdag, közel kétórás vetélkedő megmutatta a diákok számára: érdemes tanulni, készülni, energiát fektetni a munkába. A felkészülés folyamán a következő mottó inspirálta a lónyays fiatalokat:

A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg, nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket” (Sebő Ferenc)

Szívből gratulálunk a Juhász Olívia Johanna, Lechner Noémi, Nagy Kristóf és Harsányi Roland 10. évfolyamos technikum tanulók alkotta csapatnak!

Hálásan köszönjük Badakné Péter Ildikó tanárnő felkészítő, koordináló tevékenységét! Kívánjuk, hogy a sok-sok befektetett munka és energia az országos döntőben tovább gyümölcsözzön!

 

A versenyről készített rövid összefoglaló az alábbi linkről elérhető.

 

GALÉRIA