Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Környezetvédelmi verseny

            Iskolánkból három csapat jelentkezett a KEHOP-1.2.1-18-2018-00237 –számú, „Formáljuk magunk Vásárosnamény jövőjét” program keretében meghirdetett környezet- és természetvédelmi vetélkedőre.

            A verseny első fordulójában egy igen összetett feladatsort kellett kitölteniük a diákoknak, majd egy plakátot tervezniük egy megyénkre jellemző természeti érték, vagy környezeti probléma feldolgozásával.

Teljesítményük alapján két csapatunk is továbbjutott a 2. fordulóba. Itt először egy szakmai tesztet kellett megoldaniuk, majd előadást kellett tartaniuk. Ez utóbbinál választhattak: vagy egy természetvédelmi területet mutatnak be, s javaslatot tesznek ennek megóvásával kapcsolatban, vagy egy környezetvédelmi problémát helyeznek az előtérbe.

Demeter Barbara, Katkó Boglárka és Tar Fanni Rebeka, 10.B osztályos tanulók a Kaszonyi-hegyet választották, Bródi Róbert, Paróczai Sándor 10.B és Kiss Tamás 10.A osztályos lónyaysok a Tarpai Nagyhegyről tartottak előadást.

Mindkét indulónk nagyon jól szerepelt, az 1. és 2. forduló összpontszáma alapján a 17 csapatból holtversenyben a 4. helyen végeztek. Jutalmul tavasszal egy hajókiránduláson vehetnek részt a Tiszán.

Nagy örömünkre: a fiúk prezentációja elnyerte a zsűri tetszését, így különdíjban részesültek!

 

A felkészítő tanárok: Tóth Andrea, File Katalin és Badakné Péter Ildikó úgy gondolják, hogy nagyon hasznos volt a diákok ezen versenyen való részvétele. A felkészülés során fejlődött a digitális kompetenciájuk (interneten való keresés, információk gyűjtése, PPT készítése stb.), illetve a kommunikációs készségük is, hiszen közönség előtt kellett beszélniük, bemutatniuk az általuk készített prezentációs anyagot. Nem utolsó sorban a társas kompetenciájuk is fejlődött, hiszen az on-line oktatás után végre közvetlenül találkozhattak, készülhettek egy versenyre.

GALÉRIA