Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Különleges megemlékezés az aradi vértanúkról

A Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ az aradi vértanúkra emlékezve „Szelfizz utcanévtáblákkal!” versenyt hirdetett. A feladat az volt, hogy meg kellett keresni az aradi vértanúkról elnevezett vásárosnaményi utcákat, és olyan szelfiket készíteni, amelyen jól látható a pályázó és az utcanév tábla is. A 11.B osztály közösségével megvitattuk lehetőségeket, és abban állapodtunk meg, hogy 3 diáklány részt vesz a versenyben. Az osztály közösen kereste ki a Google térkép alkalmazás segítségével, hogy hány utca van elnevezve Vásárosnamény területén az aradi vértanúk tiszteletére, és ezek az utcák  hol találhatóak. A feltételeknek megfelelő utcák többsége Vitkában, illetve egy-egy utca a Károlyi és a Perényi tanyán van.

Közösen elkészítettük az útvonaltervet. Mivel gyalogosan elég hosszadalmas lett volna eljutni ezekre a helyszínekre, így fuvarost fogadtunk  Papfalusi István személyében, és 2020. október 8-án a tanítási órák után három 11.B-s diáklánnyal – Bartha Dóra, Csépke Petra és Nagy Dóra – útnak indultunk.

Nem is sejtettük, milyen kalandokban lesz részünk.

Egyrészt, nem volt egyszerű feladat olyan házat találni, ahol ki van téve az utcatábla – ezen mindannyian meg is lepődtünk.

Másrészt, több helyen megállítottak minket, hogy miért készítünk fényképet ennél vagy annál az épületnél. Miután elmagyaráztuk jövetelünk célját, mindenhol mosolyogva és készségesen egyeztek bele, sőt, volt, aki kérésünkre még a fénykép elkészítésében is készségesen segédkezett.

Az elkészült pályaműveket a tanulók önállóan küldték be a szervezőnek, a csoportos szelfikkel nem pályáztunk, azokat csak a jelen beszámolóhoz mellékeljük.

GALÉRIA