Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Lónyays siker az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny döntőjében

A vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző iskola  tanulói hosszú évek óta résztvevői az Implom József Középiskola Helyesírási Versenynek. A megmérettetés célja: az anyanyelv, mint nemzeti értékünk iránti tisztelet mélyítése, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, illetve a tanulók és a széles közvélemény nyelvi érzékenységének fokozása.

A versenysorozat novemberben megrendezett, iskolai fordulóját Kovács Éva 10.c osztályos cukrász tanuló nyerte, aki így lehetőséget kapott arra, hogy megmérettesse tudását a verseny vármegyei fordulóján. A próbatétel második körét online formában teljesítették a tanulók 2023. november 30-án. Évike 83%-os teljesítményével az országos döntőbe kvalifikálta magát.

A verseny Kárpát-medencei döntőjének Gyula város adott otthont 2024. március első hétvégéjén. A háromnapos esemény 123 versenyzője a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban teljesítette a versenyfeladatokat.

Szakképző iskola kategóriában Kovács Éva 10.c osztályos tanuló képviselte intézményünket, aki kimagasló teljesítményével az országos döntő I. helyezett versenyzője lett. Magabiztos helyesíró diákunkat Dérné Cseresnyés Anikó tanárnő készítette fel.

Szívből gratulálunk Évike kiemelkedő szerepléséhez! Hálásan köszönjük Dérné Cseresnyés Anikó felkészítő munkáját! További szép szakmai és magánéleti sikereket kívánunk mindkettőjüknek!

 

GALÉRIA