Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Lónyays sikerek a X. Illéssy Gasztro Kupán

  1. december 10-én (szombaton) rendezték meg, immár tizedik alkalommal Kisújszálláson az Illéssy Gasztro Kupát, mely az utóbbi időben az egyik legtekintélyesebb országos szakmai versennyé nőtte ki magát.

Intézményünk szakács és pincér kategóriában indult.

A szakács tanulónk, Kokas Zsombor Péter (11. évfolyamos szakács), feladata volt, hogy adott nyersanyagkosárból, 120 perc alatt 2 adag ételt készítsen. Sajnos Macsi Kristóf (11. évfolyamos szakács tanuló) a verseny előtti napon belázasodott, így nem vehetett részt a versenyen. Zsombor nagyszerűen teljesített és minőségi, versenyképes fogást tudott feltálalni. Teljesítményét a zsűri „ezüst” minősítéssel jutalmazta. A tanulók felkészítője Kósa László tanár úr volt
A pincér kategóriában Paragh Veronika és Varga János (13.B osztályos, vendéglátásszervező) képviselték intézményünket. A tanulók számos feladatot teljesítettek: szakmai ismereti tesztet töltöttek ki, majd egy meghatározott alkalomra kellett összeállítani egy ötfogásos étel- és italsort. Ezen felül a tanulóknak egy négyszemélyes alkalmi díszasztal megterítését, valamint a menü és italsor szakszerű bemutatását kellett végrehajtani. A tanulók felkészítője Berta Zoltán tanár úr volt, aki beszerzett egy gyönyörű díszasztalhoz minden eszközt és felszerelést a mándoki Forgács kastélyból. A tanulók teljesítményét a zsűri „ezüst” minősítéssel jutalmazta.

Köszönjük a kedves kollégáknak, hogy vállalták a tanulók felkészítését! Kívánjuk, hogy sok ilyen elhivatott tanítvány gazdagítsa oktatói pályafutásukat!

GALÉRIA