Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Schnitta Sámuel Országos Szakmai Emlékverseny kelet-magyarországi elődöntője, melynek a Nyíregyházi Szakképzési Centrum - Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma adott otthont.
2019. január 9-én nagy sikerrel, rekordszámú (10 csapat) nevezéssel zajlott le a rendezvény, melyen iskolánk is képviseltette magát.
Szakácsok, cukrászok és pincérek csapatban mérték össze tudásukat, de mivel Schnitta Sámuel éttermi szakember volt, ezért a pontozásnál 70%-30% arányban a pincérek munkája volt a döntő a végső sorrend kialakulásában.
A feladatok nagyon összetettek és nehezek voltak. Minden szakmának szakmai intelligencia totót kellett kitöltenie, majd a pincérek egy eszközismereti feladatot oldottak meg.
A zsűri elnöke kihirdette a díszterítés témáját: „Nyíregyháza város bálja”
Erre az alkalomra kellett egy ötfogásos alkalmi menüsort komplett italsorral összeállítaniuk a tanulóknak, majd megszerkeszteni és kinyomtatni a menükártyát, végül megteríteni a szakmai szabályoknak megfelelően.
A szakmai zsűri értékelte az elvégzett munkát, majd a pontszámok összesítése után kialakult a végleges sorrend:
Iskolánk csapata a pontok összesítése után a hatodik helyen szerepelt és különdíjban részesült.
A csapat tagjai:
Pincér: Dicső Dóra (13.A)
Lukács János (13.A)
Szakács: Kálmán Lívia (13.A)
Jóni Katalin (11.B)
Cukrász: Kiss Dominika (10.f)
A képen Lukács János, iskolánk vendéglátásszervező tanulója italt kínál vendégeinek.
/A fénykép forrása: Kelet-Magyarország/