Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Nagyszerű Eredmények a XI. Illésy Gasztro Kupán

2023. december 2-án (szombaton) Kisújszálláson rendezték meg - immár tizenegyedik alkalommal - az Illéssy Gasztro Kupát, amely az utóbbi időben az ország egyik legtekintélyesebb vendéglátós szakmai versenyévé nőtte ki magát, hiszen idén 31 város 43 intézményéből 65 fő szakács, 44 fő cukrász, 42 fő pincér tanuló jelentkezett a megmérettetésre.

 

Intézményünk diákjai cukrász, szakács és pincér kategóriában is indultak.

 

·         Cukrász tanulóink, Megyesi Petra és Lakatos Dóra (10. évfolyam) két kategóriában is megmérették magukat:

Csapatban: 1 db alkalmi dísztortát, kétféle kikészített süteményt és kötelezően, diós és mákos pozsonyi kiflit kellett előre elkészíteni, melyet a verseny helyszínén a zsűri értékelt. A felsorolt termékeket „bronz” minősítéssel díjazta a zsűri.

Egyéniben - a verseny helyszínén - 1 db 24 cm átmérőjű torta feldíszítése volt a feladat. A tanulók az adventi készülődést választották koncepcióként. Ebben a kategóriában mindketten aranyéremmel zárták a versenyt, és a zsűri különdíját is elnyerték. A cukrász tanulók felkészítője Baráthné Nagy Adrienn és Kissné Lapos Judit kolléganők voltak. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő oktatóknak, köszönjük aktivitásukat és fáradozásukat!

 

·         Szakács tanulóink, Lázár Márkus és Balogh Pál (10. és 11. évfolyamos), feladata az volt, hogy adott nyersanyagkosárból, 120 perc alatt 2 adag ételt elkészítsen. Mindkét tanulónk nagyszerűen teljesített, hiszen minőségi, versenyképes fogásokat alkottak. Teljesítményüket a zsűri „bronz” minősítéssel jutalmazta. A tanulók felkészítője Kósa László oktató volt, akinek ezúton is gratulálunk az elért eredményhez, valamint köszönjük felkészítő munkáját!

 

·         Pincér kategóriában Kállai Dorina és Szabó Sándor (11. osztályos pincér-vendégtéri szakember) képviselték intézményünket. A tanulók számos feladatot teljesítettek: szakmai tesztet töltöttek ki, majd egy meghatározott alkalomra kellett összeállítani egy ötfogásos étel- és italsort. Ezen felül a tanulóknak egy négyszemélyes alkalmi díszasztal megterítése volt a feladat, valamint az alkalomra szerkesztett étel- és italsort is szakszerűen kellett prezentálni. A diákok felkészítője Oláh-Vég Beáta és Berta Zoltán oktatók voltak. Az esküvői alkalomra komponált díszasztalhoz számos eszközt és felszerelést a mándoki Forgách kastély biztosított, amit ezúton is megköszönünk. A tanulók teljesítményét a zsűri „arany” minősítéssel jutalmazta, valamint különdíjban is részesültek. Hálásan köszönjük a tanulók lelkiismeretes felkészítését!

 

Köszönjük a kedves kollégáknak, hogy vállalták a diákok felkészítését! Kívánjuk, hogy sok ilyen motivált, kötelességtudó tanítvány gazdagítsa oktatói pályafutásukat!

 

 

 

GALÉRIA