Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Oktoberfest 2020 Vásárosnaményban

2020. október 2-án három 10. évfolyamos szakközépiskolai és október 5-én a 11.B szakgimnáziumi osztályban került megrendezésre az Oktoberfest. A németnyelv órák keretében a tanulók megismerkedhettek a sörünnep eredetével, történetével, hagyományaival. A diákok játékos feladatok segítségével sajátították el az ünneppel kapcsolatos német kifejezéseket, megismerhették a gasztronómiai jellegzetességeket, a tradicionális népviseletet, dalokat. Ismeretszerzés után a diákok sramli dalokat énekelve, hallgatva megkóstolhatták az eredeti recept szerint készült sörperecet, sörkiflit. A vetélkedő végén bemutatásra kerültek a tanulók által készített igényes kivitelezésű, sörfesztivált bemutató plakátok és kihirdetésre került a versenyben legeredményesebben teljesítő tanuló személye, aki megkapta jutalmul az Oktoberfestre készített mézeskalácsszívet.

A tanórák nagyon jó hangulatban teltek, a diákok lelkiismeretesen felkészültek erre az eseményre, két szakgimnazista bemutató előadást is tartott, egy lelkes lánytanuló népviseleti ruhát is öltött, emelve az esemény színvonalát. A jövőben szeretnénk hagyományt teremteni ezzel az új kezdeményezéssel!

A projekt megtervezéséért, előkészítéséért és lebonyolításáért köszönet illeti Katonáné Deák Dóra, Tóth Kornélia és Lokita Beatrix németnyelv oktatókat. A kivitelezésben nyújtott segítséget megköszönjük a pék és cukrász oktatóknak, valamint az osztályfőnököknek!

GALÉRIA