Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Pályaorientációs nap a Lónyayban 2021

A 2021. március 12-én megtartott Pályaorientációs napon a 396 diákunkból közel 160 tanuló vett rész. Osztályonként nagyon eltérő volt a részvételi arány, ami már a napközben az osztályfőnökök között messengeren folytatott beszélgetésekből is kiderült. Nem egyszerű dolog „távirányításban” motiválni az amúgy is elég passzív fiatalokat. A végső adatok Varga Zoltán igazgatóhelyetteshez beérkező táblázatokból fognak kiderülni, ahogyan a legügyesebben teljesítők nevei is, de annyit már most elárulhatok, hogy a résztvevők többsége minden feladatot elvégzett.

A legnépszerűbbnek a „Miért van szükség a kétkezi munká(s)ra?” – egy videó eseményeit sorbarendező feladat bizonyult, amit összesen 500 alkalommal játszottak végig.

A legcsekélyebb érdeklődésnek a „Munkavállalás kapcsán szükséges lehet” – különböző dokumentumok felismerésére irányuló játék örvendett, amivel körülbelül 135 tanuló birkózott meg, és Gajdosi Rolandon kívül (13.A, aki szinte minden feladatot többször is megoldott) alig akadt valaki, aki javítani próbált az eredményén.

És még egy érdekesség a feladatok teljesítése kapcsán – a „Lónyay-s szakmák” Üss a vakondra játékban Tar Fanni (9.A, 1431 pont) majdnem 29-szer magasabb teljesítményt nyújtott, mint a rangsorban őt követő osztálytársa, Demeter Barbara (50 pont).

Az osztályfőnöki és tanulói visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy neveltjeink jól szórakoztak és talán egy kicsit tanulhattak is a feladatokból.

Ezúton szeretném megköszönni MINDEN osztályfőnök közreműködését a pályaorientációs nap lebonyolításában: a diákok tájékoztatását, ösztönzését, noszogatását, a feladatteljesítést igazoló és egyéni eredményeket összesítő táblázatok kitöltését, és eljuttatását Varga Zoltán igazgatóhelyettesnek.

GALÉRIA