Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Szalagavató 2018

„Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai.”

December 8-án a tanév egyik legmeghatározóbb eseményére gyűltünk össze a sportcsarnokban. Az idei szalagavatón négy végzős osztály 96 diákja sorakozott fel, s kapta meg osztályfőnökétől a végzősök jelvényét, a szalagot.

12. B Vendéglátóipar – Informatika – Kereskedelem

            Osztályfőnök: Badakné Péter Ildikó

11. e  Eladó – Pincér

            Osztályfőnök: Lokita Beatrix

11. f  Szakács – Cukrász – Pék

          Osztályfőnök: Andrásiné Temesi Hilda

11. g Hegesztő – Épület-és szerkezetlakatos – Férfiszabó

          Osztályfőnök: Dérné Cseresnyés Anikó

 

Májer Ibolya igazgatónő ünnepi beszédében többek között a szülőket, pedagógusokat és a gyermekeket vezérlő szeretetről, tiszteletről, megbecsülésről szólt.

A szalagtűzésre felsorakozott diákoknak elmondott egy tanmesét, melynek tanulsága, hogy vannak küzdelmek, amiket nem vívhatnak meg helyettünk mások. Senki, még a hozzánk legközelebb állók sem. Hangsúlyozta, hogy komoly elhatározással és kitartóan kell tanulniuk az általuk választott célért. Hiszen, ahogy fogalmazott:„A szélnek nem parancsolhatsz, de a vitorlának igen! Te irányíthatod életed hajójának a vitorláját. A szalag, amit most kapsz a vitorla egy darabkája. Irányítsd azt a vitorlát!”

Megtisztelte ünnepségünket dr. Szabó Csaba a Baptista Szeretetszolgálat Oktatási Intézményfenntartó Központjának vezetője, aki szintén megszólította a végzős diákokat.

A szalagavatás régmúltra visszatekintő szertartását idézte fel, mely Selmecbányáról az 1830-as évekből ered.  A szalagfeltűzéstől a szalaglevételig tartott a „valétálás”, mely a latin „Valete!” szóból ered. Jelentése: „Éljetek boldogul!” – oktatási főigazgató úr ezzel a jókívánsággal köszöntötte a végzősöket.

Az ünnepi műsorban iskolánk tehetséges diákjai verssel, énekes-zenés műsorszámokkal kedveskedtek  a vendégeknek.

 

Mindezek megkoronázásaként a végzősök keringőiben gyönyörködhettünk.

A 12. B osztály a bécsi keringőnek egy temperamentumos, látványos, modern változatával kápráztatta el a közönséget, a végzős szakközépiskolások pedig főúri paloták hamisítatlan báli hangulatát idézték fel, s varázsoltak el bennünket hagyományos, szárnyaló bécsi keringőjükkel.

Nagyszabású szalagavató ünnepségünk a végzős évfolyam közös énekével zárult.

 

Örök élményt nyújtó esemény részesei voltunk, gratulálunk minden résztvevőnek, aki rendezvényünk sikeréhez hozzájárult.

GALÉRIA