Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Szalagavató 2023

A végzős diákok minden évben nagy izgalommal készülnek a szalagavatóra, amikor megkapják osztályfőnökeiktől az avatószalagot. Iskolánkban idén december 8-án került megrendezésre ezen ünnepi esemény.

Ha az ünnep elérkezik, ünnepelj egészen!” - Márai Sándor szavaival köszöntötte Bródi Róbert 12.A osztályos tanulónk a megjelent vendégeket, majd Jónás Martina Mónika, 11.A osztályos diákunk a szalag történetének érdekességeivel gazdagította tudásunkat.

Ebben a tanévben három osztály sorakozott fel szalagtűzésre:

a 11.d – osztályfőnök: Papfalusi István tanár úr,

a 11.e – osztályfőnök: File Katalin tanárnő,

a 11.f – osztályfőnök: Szabó Katalin tanárnő.

A Himnusz eléneklése után Pető Mária Viktória 9.g osztályos diákunk szavalata nyitotta meg az ünnepi műsort. Kipling: Ha... című versével adott iránymutatást társainak, miszerint „tiéd a Föld és minden, ami rajta/ és – ami több – ember leszel, fiam”

Ezt követően Májer Ibolya igazgatónő ünnepi beszédét hallgattuk meg - aki többek között a szalag szimbolikájára hívta fel a figyelmet.

Igazgatónő ünnepi gondolatai után Aux Annamária 10.A osztályos tanuló zongorajátékával kedveskedett végzős társainak. Ennio Morricone: A Profi című szerzeményét adta elő.

Majd rendezvényünk legünnepélyesebb perceinek lehettünk részesei, amikor az osztályfőnökök feltűzték végzős tanítványaiknak a szalagot, valamint a végzősök is egy-egy szalaggal és virággal köszönték meg osztályfőnökeik és az iskolavezetés eddigi munkáját.

Az ünnepi műsort a végzős lónyaysok közös produkciója zárta. Dés László és Geszti Péter nagyszerű dalát énekelték el: a Grund sorainak felcsendülésével örvendeztették meg szüleiket, hozzátartozóikat, nevelőiket, a meghívott vendégeket.

Szeretettel gratulálunk az ünnepelteknek, és minden résztvevőnek, aki az ünnepi esemény sikeréhez hozzájárult!