Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Tanévnyitó ünnepség

TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG

2023. szeptember 1.

 

„Elsuhant a fényes nyár, nézd, az ősz már intett!

Visszavár sok jó barát, osztályfőnök minket.”

 

  1. szeptember 1-jén a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola udvara újra diákoktól volt hangos, akik - miközben a tanévnyitó ünnepségre sorakoztak fel -, megosztották egymással nyári élményeiket.

Bródi Róbert 12. A osztályos tanuló Mentovics Éva verssoraival  köszöntötte a jelenlévőket.

A Himnusz eléneklése után iskolatársaihoz szólt, együttműködésre, segítőkészségre, csapatmunkára, kitartásra biztatta diáktársait.

Majd arra kérte az ünnepségen megjelenteket, hogy hallgassák figyelemmel Májer Ibolya igazgatónő tanévnyitó gondolatait.

Igazgatónő hangsúlyozta, hogy időnként nehézségekre van szükségünk az életben. A túlságosan könnyű út nem edzi meg az embert.

Ám a mindannyiunkban harcoló jó és gonosz közül tápláljuk a jót, szavainkat és cselekedeteinket a jó szándék és a szeretet vezesse!

A kilencedik évfolyamosok figyelmét külön felhívta, hogy a kötelezettségek teljesítése mellett, a lehetőségek tárházának kapujában vannak. Így hát legyen fontos számukra a megszerzett tudás, ismeret, tapasztalat, a tettrekészség és a megfelelés önmaguk számára. Legyenek szorgalmasak, érdeklődjenek, tanuljanak a felsőbb évesektől és tanáraiktól, hogy a tanév végén szüleik velük együtt örülhessenek!

Az előttünk álló tanév jelmondataiként ajánlotta az iskolaközösség számára a következőket:

„A tanulónak joga van a zavartalan tanuláshoz!”

„A tanárnak joga van a zavartalan tanításhoz!

„Mindenki jogát tiszteletben tartjuk!”

 

Igazgatónő iránymutató gondolatai után Filéné Huszti Zsuzsanna bibliaismeretet oktató tanárnőt hallgattuk meg, aki Isten áldását kérte a 2023/2024. tanévre.

Végül az új tanév fontos információi következtek: Cserepes Sándor igazgatóhelyettes úr ismertette az osztályok tanterembeosztását, valamint a kilencedikesek osztályba sorolását. Ezt követően a diákokat osztályfőnökeik tájékoztatták a tanévvel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Iskolánk minden tanulójának és dolgozójának tartalmas, sikerekben és élményekben gazdag tanévet kívánunk!