Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Tanévnyitó ünnepség 2022

„Ma újra itt, teljes valónkban,

megannyi régi, s új között”

 

A júniusi tanévzáráskor még mindenkinek úgy tűnt, hogy a nyár végtelen lesz, mégis nagyon hamar elérkezett a lónyaysok számára is szeptember elseje.

A 2022/2023. tanév első tanítási napjának reggelén Bródi Róbert 11. A osztályos tanuló a Gondolatok a tanévnyitóra című verssel köszöntette az ünnepségen megjelenteket.

A Himnusz eléneklése után műsorközlő társa, Tar Fanni 11. A osztályos tanuló szólt iskolatársaihoz,  mindenkit  tanulásra, emberségre biztatva.

 

Ezt követően Májer Ibolya igazgatónő tanévnyitó gondolatait hallgattuk figyelemmel. Arra kérte a diákokat, hogy mindenki igyekezzen tenni a dolgát a legjobb tudása szerint, legyen fontos tanulóink számára a megszerzett tudás, ismeret, tapasztalat, a tettrekészség és a megfelelés önmaguk számára.

Albert Camus szavait ajánlotta az iskolaközösség figyelmébe:

„Kezet csak megfogni szabad. Elveszíteni vétek, ellökni átok. Egymásba simuló kezek tartják össze az Eget és a világot.”

 

Igazgatónő biztató, lelkesítő szavai után Szólláth Imre baptista lelkész szólt iskolánk diákjaihoz, a vetés és aratás metaforájával érzékeltette a tanulásba fektetett energia megtérülését.

 

Végül az új tanév fontos információi következtek: Cserepes Sándor igazgatóhelyettes úr ismertette az osztályok tanterembeosztását, valamint a kilencedikesek osztályba sorolását. Ezt követően a diákokat osztályfőnökeik tájékoztatták az új tanévvel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Iskolánk minden tanulójának és dolgozójának tartalmas, sikeres tanévet kívánunk!

GALÉRIA