Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

BALLAGÁS 2023

„A műsor már véget ért, ez csak ráadás.
Elkezdődhet holnap egy másik folytatás.
Az a néhány színes álom nem tűnik ma el,
Mától a céljaid már másképp éred el.

Valakinek hinnie kell, hogy szebb lesz majd az a sor,
Amit egyedül ő maga írt, és az indulásról szól.
Ne bánd ami megtörtént, hisz nem volt veled semmi baj.
Csak ez most épp egy búcsúdal.”

A ballagási ünnepség meghatározó mérföldkő egy középiskolás diák életében, hiszen egy korszak lezárását és egy új élet kezdetét jelenti. 

Idén, 2023. május 5-én négy végzős osztály búcsúzott iskolánktól ünnepélyes keretek között. A tanév legszebb ünnepére a ballagtató diákok méltó helyszínné varázsolták az iskolát: virágba borultak a folyosók, a tantermek és az iskolaudvar is. Az alsóbb éves diákok tiszteletüket kifejezve sorfalat álltak a ballagó diákoknak, így köszöntek el végzős társaiktól.

Az almamatertől búcsúzó osztályokat a ballagási meghívójukban lévő idézettel köszöntötte a két műsorközlő, Juhász Gizella és Bródi Róbert. Elsőként a 12.A osztály vonult be Katonáné Deák Dóra tanárnő vezetésével, majd a szakképző iskolai osztályok végzősei következtek. A 11.c osztály Balázsné Sipos Éva tanárnő vezetésével érkezett meg az ünnepség helyszínére, aztán a 11.d osztály következett Filéné Huszti Zsuzsanna tanárnő felvezetésével és a ballagók sorát a 11.e osztály tanulói zárták Tóth Andrea tanárnővel.

A búcsúzókat Kreknyák József Nataniel 11.e osztályos tanuló köszöntötte Dér István: Ballagás című versével. Ezt követően Májer Ibolya igazgatónő ünnepi beszédét hallgattuk meg. Megható, szívhez szóló gondolatokat osztott meg a ballagó diákokkal.

Iskolánk kamarakórusa Bródy János Szabadnak születtél c. dalát adta elő, majd Barta Barbara 9.A osztályos tanuló az alsóbb évesek nevében szólt a végzős diákokhoz. A ballagó osztályok nevében Illés Tamás 12.A osztályos tanuló emlékezett az itt töltött évekre.

Hagyomány intézményünkben, hogy a végzős diákok szalagot kötnek iskolánk zászlajára, majd átadják azt az itt maradó tanulóknak. Ezt követően a ballagók jelképes útravalójával, a tarisznyával ajándékozták meg az iskola vezetőit.

Az ünnepség további részében a legeredményesebben teljesítő végzős diákok vehették át könyvjutalmukat. A tanulmányi és közösségi munkában kiemelkedő, valamint szaktárgyi versenyeken elért eredményeket jutalmazta méltán a városi képviselőtestület és az oktatói testület.

A jutalmazás ünnepélyes percei után a végzősök hozzátartozói adták át virágcsokraikat ballagó szeretteiknek. Végül az ünnepség zárásaként a búcsúzó diákok a következő gondolat jegyében tettek egy jelképes, utolsó sétát az épület körül:

                                     „Mit kívánhatnánk mi is mást, szebbet és jobbat?:

                                        Legyen áldás az úton, melyet ma kezdtek el.”

 

GALÉRIA