Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Egy csodálatos ajándék története

A 35. tanévében járó intézményünk hosszú növekedési, fejlődési utat tudhat maga mögött. 1994-ben  a szakmunkásképzés mellett az iskola képzési profiljában megjelent az 5 + 1 éves kereskedelem-marketing szakmacsoportos oktatás. Az új, korszerű tananyagtartalmú képzés nagyon vonzó volt a pályaválasztás előtt álló diákok számára.

Így történt, hogy 1995-ben a 9.M osztályban 37 fő tinédzser fiú – köztük Tóth Norbert fényeslitkei diák – és lány kezdte meg tanulmányait  kereskedelem-marketing szakon iskolánkban. Az 5 éves képzési idő alatt 11. és 12. évfolyamon heti 2 órában, majd a 13. évfolyamon emelt óraszámban ún. Tanirodai képzésben vettek részt a diákok. A „tantárgy” tanításának kiemelt célja volt, hogy a tanulók az ún. gyakorló cégek alapításával és működtetésével megismerjék a vállalkozások alapvető gazdasági folyamatait. Emlékeim szerint nagyon szerették tanítványaink ezt a nem szokványos oktatási formát.

2019 nyarán aztán az egykori tanítványok 20 éves osztálytalálkozóra érkeztek az iskolába. A sikeres szakmai és magánéleti életutakról szóló beszámolók meghallgatása mellett a diákok érdeklődtek az almamáter mindennapjairól és természetesen látni akarták a Tanirodát.

Történetünk szempontjából a következő időpont 2022. október eleje, amikor Tóth Norbert felhívta az iskolavezetőt. Elmondta, hogy cége, az INNOVIEW Kft. az elmúlt években a Covid miatt home office formában működött. A jó tapasztalatok miatt úgy döntött, hogy a jövőben a körülmények alakulásától függetlenül szeretné ezt a munkaformát fenntartani. A korábbi irodabútorokra – egy budapesti raktárban becsomagolva várják az elszállítást – a továbbiakban már nincs szüksége, az iskolának ajándékozza azokat.

Így történt, hogy iskolánk egyik szaktanterme egykori tanítványunknak, Tóth Norbertnek, az Innoview Kft. tulajdonosának  köszönhetően közel 2.000.000.- Ft értékű, új bútorral gazdagodott. (fotók mellékelve)

Hálásan köszönjük a nagylelkű adományt! Büszkék vagyunk rá, hogy közreműködhettünk ilyen nagyvonalú, adakozó kedvű fiatal oktatásában, nevelésében! Tóth Norbertnek és az Innoview Kft. valamennyi dolgozójának jó egészséget, további szép szakmai és magánéleti sikereket kívánunk!

Köszönettel tartozunk iskolánk fenntartójának, a Baptista Szeretetszolgálatnak azért, hogy biztosította a bútorok szállításához szükséges kisteherautót, valamint az adminisztratív hátteret!

GALÉRIA