Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Értékes barangolás

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Önkormányzat a magyar kultúra értékeinek – kiváltképp nemzeti értékeink – megismertetése céljából vetélkedőt hirdetett Értékes barangolás címmel.

A novemberben online tartott elődöntőben a vármegyénkből 89 csapat vett részt – iskolánkat két 4 fős csoport képviselte. A legjobb 9 csapat jutott tovább a középdöntőbe, köztük a Setemények nevet viselő lónyaysok társulása 90 %-os teljesítménnyel.

A középdöntőt február 13-14-15-én három helyszínen rendezték: Kemecsén, Vásárosnaményban és Nyíregyházán versenyzett 3-3 általános és középiskolai együttes. A vetélkedő feladatai nagyon érdekesek, de egyben nehezek voltak, szinte minden vármegyei értékre, illetve hungarikumra kiterjedtek. A zsűri – dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfali igazgatója, dr. Bene János, a Jósa András Múzeum címzetes igazgatója, valamint Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Értéktár elnöke – minden feladat után értékelte a teljesítményeket. Ezen a megmérettetésen, a vásárosnaményi helyszínen, a Lónyay csapata bizonyult a legjobbnak. Így a döntőben a nyíregyházi Arany János Gimnázium és a szintén nyíregyházi Széchenyi István Technikum és Kollégium diákjaival mérhetik össze a tudásukat. A győztes képviselheti majd vármegyénket az országos vetélkedőn.

Gratulálunk Demeter Barbara, Katkó Boglárka 11.A és Ecsedi Amanda, Juhász Olívia Johanna 9.B osztályos tanulóinknak! Badakné Péter Ildikó tanárnőnek pedig köszönjük a munkáját, amellyel segítette tanulókat a felkészülésben!