Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Értékes barangolás 2024

Az Értékes barangolás elnevezésű versenyre vármegyénkből több mint 50 csapat jelentkezett. Az első, online forduló után a 9 legjobb csoport mérhette össze tudását a középdöntőben. Iskolánk Beregvidék elnevezésű 4 fős formációja február 14-én Baktalórántházára utazott, hogy bizonyítsa felkészültségét.

3 helyszínen zajlottak a középdöntők: Kállósemjénben a Kállai kúriában, Baktalórántházán a Művelődési Házban, illetve Nyíregyházán a Fejlesztési Ügynökségen. A lónyaysoknak a fehérgyarmati  és a záhonyi diákokkal kellett versenyezniük. Baracsi Endre, a Vármegyi Értékbizottság elnöke, nyitotta meg a rendezvényt, majd a város polgármestere köszöntötte a diákokat.

A 7 megoldandó feladat felölelte mind a hungarikumok, mind a vármegyei értékek egészét. Tanulóink mind a lexikális, mind a kreatív feladatok terén remekeltek, az elért pontszámuk alapján bejutottak a vármegyei döntőbe. A zsűri külön kiemelte a ruházatukat: az immár hungarikummá vált beregi keresztszemes díszítette öltözéküket.

Gratulálunk Lechner Noémi, Nagy Kristóf, Harsányi Roland 10.A és Juhász Olívia Johanna 10.B osztályos tanulóknak az I. helyezésükhöz!

 

 

 

GALÉRIA