Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Hallo Berlin – I. hely a HEBE Német nyelvi projektversenyen

Március első két hetében délutánonként a 10.B osztály két tanulója, Barta Viktória és Juhász Olívia Johanna lelkesen készültek a Hallo Berlin címet viselő egyfordulós német nyelvi levelezős projektversenyre.

A diákok változatos feladatokat kaptak a verseny keretein belül: szövegértési, nyelvtani, logikai feladatokat kellett megoldaniuk egy feladatlapon. A szövegek természetesen a német főváros nevezetességeit, közlekedését, a Berlinhez köthető találmányokat mutatták be, de a tanulók megismerhették a világhírű berlini állatkert különleges lakóit is.

Az utolsó két feladatban a diákoknak a kreativitásukra is szükségük volt. Egy 15 diából álló prezentációt kellett készíteniük, amely öt híres Berlinhez köthető személy életét, munkásságát mutatja be.

Végül pedig meg kellett alkotni két szabadon választott berlini nevezetesség makettjét.

Viki választása az Alexanderplatz-on álló világórára esett, amit tortából készített el Baráthné Nagy Adrienn kolléganőnk segítő közreműködésével. A tortán lévő feliratokat pedig Kardos Sándor rendszergazdának köszönhetjük.

Olívia  a Checkpoint Charlie-t készítette el Lego-ból, amely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a vasfüggöny berlini szakaszán. Neki Varga Zoltán igazgatóhelyettes úr volt a segítségére, aki biztosította a Lego-t, és a munkálatok közben hasznos tanácsokat is adott.

Olívia és Viktória  Junior-1 nyelvi szinten 100 %-os teljesítményt nyújtottak, így teljesítményükkel kategóriájuk győztesei lettek. A verseny I. helyezettjeinek jutalma egy-egy oklevél és egy-egy ajándékcsomag.

Szívből gratulálunk a lányok teljesítményéhez és további sok sikert kívánunk középiskolai tanulmányaikhoz!

Hálásan köszönjük Katonáné Deák Dóra tanárnő felkészítő munkáját és projektkoordináló tevékenységét!

GALÉRIA