Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Lónyay-hét 2024

Az idén 2024. április 8-án kezdődött a Lónyay-hét iskolánkban. Ezen a napon 1430-kor kezdődött az e tanévi küldöttgyűlés, amelyen a diákság megfogalmazhatta az iskolavezetés felé kéréseit, kérdéseit az iskolai élettel kapcsolatban.

Április 9-én, kedden délelőtt 20 fő tanítványunk Lónyára utazott. Meglátogatták a Lónyay család sírkápolnáját, emlékbeszédet olvastak fel és megkoszorúzták Magyarország néhai miniszterelnökének, gróf  Lónyay Menyhértnek az emlékhelyét.

Április 10-én 1430-kor kezdődött a 9. évfolyamos tanulóknak szervezett Lónyay-vetélkedő. A kilencedik évfolyam mind a hét osztályából egy-egy 3 fős csapat mérte össze tudását névadónk, Lónyay Menyhért életéből, munkásságából. Leleményességükre, kreativitásukra is szükség volt, hiszen keresztrejtvény, versösszerakó betűrejtvény, szófelhőben rejlő idézet megtalálása, valamint versírás és a vers előadása, illetve puzzle kirakása is várt az elszánt csapatokra.

Április 11-én délután a költészet napja alkalmából egy iskolai szavalóversenyt szerveztünk a költészetet kedvelő diákoknak, ahol 15 tanuló mondott verset.  Április 12-én volt a Lónyay-hét zárónapja. A Diáknapon 13 osztály mérhette össze ügyességét, tudását az alábbi kategóriákban:  Föld napi vetélkedő, csocsó verseny, asztalitenisz, smink, fodrász és tetováló verseny, dalfelismerés, karaoke és sportverseny.

Végül az összesített eredmények alapján a 11. A osztály bizonyult a legjobbnak. Jutalmuk egy ebéd a Lónyay étekházban az általuk választott napon.

Ezt követően az iskolai, a megyei és az országos tanulmányi és egyéb versenyeken kiválóan teljesítő diákjaink vehették át jutalomkönyveiket, így együtt örülhettünk tehetséges diákjaink (51 fő) és felkészítő pedagógusaik sikereinek. Összességében tartalmas, sokoldalú volt az idei Lónyay-hét is.