Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Lónyays sikerek a IX. Illéssy Gasztro Kupán

2021. december 4-én (szombaton) rendezték meg - immár kilencedik alkalommal - Kisújszálláson az Illéssy Gasztro Kupát, mely az utóbbi időben az ország egyik legtekintélyesebb szakmai versenyévé nőtte ki magát.

Intézményünk diákjai cukrász és szakács kategóriában indultak a versenyen.

  1. A szakács tanulók (Macsi Kristóf és Vadász Zsombor 10. évfolyamos szakács tanulók) feladata az volt, hogy adott nyersanyagkosárból, 120 perc alatt 2 adag ételt készítsenek el.

A fiúk remekül helytálltak és minőségi, versenyképes fogásokat tudtak feltálalni. Teljesítményüket a zsűri „diploma” minősítéssel jutalmazta. A tanulók felkészítője Orbán Zoltán oktató volt, akinek ezúton is köszönjük felkészítő tevékenységét.

  1. A cukrász tanulók (Dobos Petra és Révész Hajnalka 11. évfolyamos cukrász tanulók) két kategóriában is megmérették magukat:
  • Csapatban: 1 db alkalmi dísztortát (Bereg szíve), kétféle kikészített süteményt (Bereg

íze és Bereg kincse) és 2-2 rúd diós és mákos bejglit kellett előre elkészíteni, melyet a verseny helyszínén a zsűri értékelt.

A felsorolt termékeket „bronz” minősítéssel díjazta a zsűri.

  • Egyéniben a feladatuk 1 db 24 cm átmérőjű torta feldíszítése volt a verseny helyszínén. Petra egy fatörzset alkotott kiegészítő-díszítő elemekkel, Hajnalka egy adventi hangulatú díszmunkát készített.

Mindkét tanuló ebben a kategóriában aranyéremmel zárta a versenyt, és a zsűri különdíját is elnyerték.

A cukrász tanulók felkészítője Bedinszki Judit, Kissné Lapos Judit és Szántóné Varga Anikó kolléganők voltak. Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő kolléganőknek, köszönjük aktivitásukat és fáradozásukat!

 

Köszönjük a kedves kollégáknak, hogy vállalták – ebben a nem szokványos helyzetben is – a tanulók felkészítését! Kívánjuk, hogy sok ilyen elhivatott tanítvány gazdagítsa oktatói pályafutásukat!

Varga Zoltán

szakmai igh.

 

GALÉRIA