Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Madách 200

A megmérettetés egy online fordulóval indult, melyen a Kárpát-medence középiskolái közül közel 100 csapat mérte össze a tudását. A lónyaysok a 10. legjobb eredménnyel kerültek be a középdöntőbe. Az első forduló három nagy területet ölelt föl: Madáchot és korát, Az ember tragédiáját, valamint annak utóéletét.

A középdöntőre október 22-én került sor a Nemzeti Múzeumban. A diákoknak itt már a a lexikális tudás mellett a szövegértelmezői és elemzői felkészültségükre is szükség volt. A 180 diákot megmozgató irodalmi vetélkedőn nagyszerűen helytálltak intézményünk tanulói. L. Simon Lászlótól, a Nemzeti Múzeum igazgatójától vehették át a jól megérdemelt oklevelüket, továbbá könyvekkel és számos élménnyel gazdagon térhettek haza.

Melyek ezek az élmények? Megérkezésük napján, október 21-én a Tóték c. előadást tekinthették meg a Nemzeti Színházban. Jelen lehettek a Fedák Sári-díj átadásán, melyet a háború miatt idén Budapesten adtak át.

Részesei lehettek a Gloria Victis 1956-os Emlékünnepségének, mely a Rákóczi Szövetség legnagyobb és legemblematikusabb rendezvényévé vált az elmúlt három évtizedben, közel 3 ezer középiskolás és egyetemista társukkal egyetemben. Először a Műegyetemen emlékeztek meg 1956 hőseiről, majd fáklyás felvonulás következett a történelmi útvonalon a Bem térre.

Az irodalmi és történelmi feltöltődést a szórakozás követte: a MomSport Uszoda és Rendezvényközpontban a Honeybest együttes biztosította a jó hangulatot.

 


Gratulálunk a Beregvidék csapatnak: Lechner Noémi, Harsányi Roland és Nagy Gregor Péter 10.A osztályos tanulóknak!!!

GALÉRIA