Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Petőfi 200

Petőfi 200

A Kultúrházak éjjel-nappal és a Petőfi 200 programsorozathoz kapcsolódva a Beregi Ifjúságért Közművelődési és Szabadidő Egyesület egy játékot indított, melyen iskolánk három csapata is részt vett.

Előzetes feladatként Vásárosnamény 4 helyszínét kellett képek alapján beazonosítani, hozzájuk kapcsolódóan keresni egy-egy Petőfi-verset, majd elszavalni. Minderről videót készítettek a diákok, s eljuttatták a szervezőknek.

Ezután egy igen összetett verseny következett 2022. szeptember 24-én: egy kvíz mérte a diákok Petőfi életével kapcsolatos tudását, majd képkirakó és megzenésített költemények felismerése színesítette a vetélkedőt, valamint verset is kellett írniuk a 200 évvel ezelőtt született költő tiszteletére eszperente nyelven.

A 11. A csapata (Katkó Boglárka, Tar Fanni Rebeka, Demeter Barbara, Bródi Róbert) bizonyult a legjobbnak, akik Nagykárolyba látogathatnak el, ahol Petőfi megismerkedett feleségével, Szendrey Júliával.

A 2. legjobb csapat a 12. A lett (Kovács Péter, Fakó Dominika, Illés Tamás, Belánszki Szabina, Ferenczi Patrik), ők 20 ezer Ft értékű utalványt nyertek, melyet a Don Sandro Pizzériában költhetnek el.

A 9. A-sok (Balogh Péter Bálint, Szűcs János, Cseszlai Tamás, Kári Bence, Harsányi Roland) különdíjban részesültek, 10 ezer Ft értékű pizza utalvány  a nyereményük.

A megmérettetést követően a zsűri további játékra invitálta a résztvevőket, ahol Petőfi utóéletével kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. A 12. A 5 tagja ennek köszönhetően Szilva Gyógyfürdő jegyekkel lett gazdagabb!

Gratulálunk tanulóink teljesítményéhez, és köszönjük Badakné Péter Ildikó tanárnő támogató közreműködését!

 

GALÉRIA