Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Tanévnyitó ünnepség 2019

„Lehullott már néhány levél, hunyorog a napsugár,

indulhat az újabb tanév, az idő is tudja már.

Előkerül sok-sok tankönyv, táska, füzet, ceruza,

feldíszítve, ünneplőben vár újra az iskola.”

                                                           /Bártfai Judit/

 

 

A 2019/2020. tanév első tanítási napjának reggelén Balog Sándor 10. g osztályos tanuló köszöntette a tanévnyitó ünnepségen megjelenteket.

A Himnusz eléneklése után a műsorközlő és társa, Ármós Henrietta 11. f osztályos tanuló egy versösszeállítás segítségével igyekezett ráhangolni a diákokat a vakáció elbúcsúztatására, s az új tanév köszöntésére.

 

A vidám hangulatú versrészletek után Májer Ibolya igazgatónő tanévnyitó gondolatait hallgattuk figyelemmel. Igazgatónő tanévnyitó beszédében a diákság figyelmébe ajánlott egy szót, mégpedig az együtt szavunkat, melynek jelentését is ismertette: „közös cselekvés részeseként, közös cél érdekében, egy időben, másokkal ugyanazt cselekedve”. Mint mondta, az iskola az a helyszín, ahol a közös cél, a diákok fejlesztése folyamatosan jelen van, s a közös cselekvésben tanár, tanuló, szülő egyaránt részt vesz.

Arra kérte a jelenlévőket, hogy az előttünk álló tanévben mindenki igyekezzen részt venni a közös cselekvésekben, azért, hogy céljaink megvalósuljanak és az együtt minden iskolai folyamatban ott legyen, ott lehessen.

A tanévnyitó ünnepélyes része után Cserepes Sándor igazgatóhelyettes úr ismertette az osztályok tanterembeosztását, valamint a kilencedikesek osztályba sorolását. Ezt követően a diákokat osztályfőnökeik tájékoztatták az új tanévvel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

Iskolánk minden tanulójának és dolgozójának tartalmas, sikeres tanévet kívánunk!

GALÉRIA