Kedves 8. osztályos Diákok!
Szeretitek a finom, ízletes ételeket? A magyar konyha jellegzetes ételei mellett szeretnétek megismerni más népek konyhájának tipikus étkeit. Akár főztetek is már valamit vagy csak a szülőknek segítettetek a konyhában a hétvégi ebéd elkészítése közben? Érdekel benneteket, mitől lesz igazán puha a rántott hús vagy hogyan készül a selymes krumplipüré? Szívesen néztek főzőműsorokat a televízióban?
Jelentkezzetek hozzánk szakács tanulónak!
Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a Szakács szakma oktatásának legfontosabb jellemzőit:
Iskolatípus |
Szakképző iskola |
Az ágazat kódja és megnevezése |
0023 Turizmus-vendéglátás |
A megszerezhető szakma |
Szakács |
A képzési idő |
3 év |
Ágazati alapoktatás |
9. évfolyam |
Az elméleti és gyakorlati foglalkozások helyszínei |
az iskola ill. az iskolai tanműhely |
Ösztöndíj az ágazati alapoktatás idejére |
16.740.- Ft/hó (jelenleg) |
Az ágazati alapoktatás |
ágazati alapvizsgával zárul |
Szakirányú szakmai oktatás |
10-11. évfolyam |
A szakirányú szakmai oktatás helyszínei |
az iskola, iskolai tanműhely vagy duális (külső) képzőhely |
Ösztöndíj a szakirányú szakmai oktatás idejére |
min. 8.370.- Ft max. 100.400.- Ft/hó (jelenleg) |
A sikeres szakmai vizsga eredménye |
Szakács szakma |
A fotókon a Lónyay étekházban (iskolai tanműhelyben) gyakorlaton lévő tanulókat láthatjátok munka közben.
Kérdéseitekkel keressetek bennünket a 06-45/570-062-es telefonszámon és kövessetek minket a Facebookon!