Üdvözöljük iskolánk weboldalán ! Iskolánk OM azonosítója : 201728

Makay László történelmi emlékverseny

2016. április 1-jén, pénteken, iskolánk négytagú csapata részt vett a Makay László történelmi emlékversenyen, melyet hagyományosan a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakképző Iskola rendez.

Csapatunk tagjai: Balogh Judit, Kubik Dóra, Talpa Georgina Petra (mindannyian 11. B) és Papp Éva (12. A) voltak.

A vetélkedő mostani témája: A Rákóczi-szabadságharc kiemelkedő alakjai. A versenyen hat csapat vett részt, rajtunk kívül a helyi középiskolák. A felkészülésre két hetünk volt, diákjaink nagyon lelkesen és lelkiismeretesen készültek, szakirodalmat olvastak, forrásokat tanulmányoztak, ismeretterjesztő filmet néztek Rákóczi életével és a szabadságharccal kapcsolatban. A versenyfeladatok érdekesek és játékosak voltak, tudást és kreativitást egyaránt igényeltek. Volt totó, személyfelismerés, hol vagyok én, ki vagyok én, idézetek felismerése, tévériport Esze Tamás meggyilkolásának helyszínéről. Összesen 41 pontot gyűjtöttünk, így csapatunk a második helyezést érte el. A mezőny nagyon szoros volt: a győztes a Református Gimnázium csapata lett (4 ponttal előztek meg minket).

Tanulóink nagyon örülnek, hogy sikerült elérnünk egy dobogós helyezést Az új ismeretek és tapasztalat mellé egy-egy értékes könyvjutalmat is kaptak.